Familia Baltateanu – Poiana Pinului, 25.07.2014

0 Comments

LA MULTI ANI FAMILIEI BALTATEANU 25 IULIE 2014, POIANA PINULUI

Bine ne-am regasit longeviva familie BALTATEANU si proveniti ai familiei.

Citesc pe fetele voastre bucuria revederii. Cineva acolo de sus ne priveste, pentru ca am fost o familie frumoasa , respectoasa, cu principii unite, gospodarii frumoase, o familie de oameni onesti, muncitori si bogati, pentru care noi si generatiile de dupa mine va multumim si va respectam pentru aceasta.

Facand o trecere in timp, undeva, pe o ulita de lunca , la Luncasi, a trait Anica si Ion Baltateanu, intr-o casa frumoasa, cu mare incarcatura emotionala, pentru generatia mea cea care o vizitam. Cel putin pentru mine, copil fiind, insemna un mare eveniment, o vizita la mamaia la luncasi. Cu nostalgie imi amintesc ca mamaia avea vaze confectionate din vata colorata, cu un ciorap simuland petalele. Sau de tabloul cu berze. Cat ma bucur cand ma gandesc la aceste lucruri. Bunica avea stilul ei specific, te bucurai sa o revezi. Si vizitele mele cu mama la ea, ani la rand pentru mine reprezenta cel mai important eveniment al copilariei. Si ma mandream cu ea cand o vedeam la poarta, pentru ca avea un palton de catifea cu pliuri late, si purta batic din matase cu dantela.A fost o femeie simpla dar doamna pentru acele vremuri si prin dibacia mainilor ei.O femeia harnica care a crescut si a dat la casele lor 6 copii, traversand perioade foarte grele de razboi, foamete sau seceta. Din cele auzite, cand multi nu aveau un bob pe masa, aceasta mama isi trezea copii dimineata avand raftul de scovergi la coltul plitei.

De bunicul imi amintesc vag. Era un om bland, cald, cu multa stapanire de sine, pentru ca eram prea mica cand acel eveniment sumbru l-a luat dintre noi.

Am intiparita in minte ulita sinistra de la acel evenimnet.

Dar viata merge mai departe spuneam, din aceasta frumoasa familia s-au nascut 6 copii: Tanti Luta, mama – Lola, Costica, Mircea, Mica si Mioara. Numai este printre noi Nea Costica. Restul sunteti aici mai mult sau mai putini impovarati de ani. Bucurati-va ca va aveti, ca sunteti alaturi unul de altul. Bucurati-va ca aveti langa voi generatiile urmatoare: copii, nepoti si stranepoti.

De cei mai tineri ar trebui sa vorbesc mai putin, doar atat ca toti ducem mai departe buna crestere, modestia si onestitatea, ca aveam familii frumoase si copii frumosi, si carte aleasa. Sa invatam din aceasta sa fim un continuare uniti. Sa ne faceti si voi astfel de reuniuni frumoase, pentru ca mama o sa imi lase palaria mostenire si eu va astept cu placere. Cei mai tineri sa va cunoasteti mai bine, sa pastrati legatura si sa luati exemplul de la tanti Nela, care la 86 de ani vine si astazi sa isi revada verii, nepotii din veri.

Sper sa ramana aceasta zi cu multa incarcatura sufleteasca pentru fiecare.

Va iubesc pe toti si va imbratisez.

Lucica Antohe – prima nepoata a bunicii de la Luncasi