branzeturi

AGRO-SHOP

 

Astro Traditional de IedA

 

 

 

Astro Traditional de ied este un produs integral natural obtinut prin prelucrarea ultimii parti a somacelor de ied ce au fost selectionate in precedenta la origine. Contine o parte din tesutul gastric al iedului. Trebuie in consecinta dizolvat in apa rece iar inainte de administrare produsul rezultat trebuie sa se strecoare. Este un cheag cu o putere coagulanta 1/11000 aceasta fiindu-i data de o compozitie de 80% chimozina si 20% pepsina. Acest tip de cheag, chiar si in situatia in care ii este necesara o "munca" in plus,  este utilizat datorita faptului ca reuseste sa dea o valoare mai mare branzeturilor prin aroma superioara si complexa alaturi de gustul persistent si rafinat. Reuseste deasemeni sa dea un gust suav, usor picant chiar dupa o maturare de 45-60 zile (parmezanul are spre ex o maturare de 7 pana la 10 ori mai mare), lucru ce se dezvolta in timp reusind sa atribuie branzeturilor un gust picant si parfumat (tip parmesan). Este ideal pentru branzeturile cu o maturare lunga dar in acelasi timp da gust si branzeturilor proaspete accentuandu-le gustul.

 

 

 

Astro Tradizional de MielAA

Cheagul AstroTraditional de Miel, este obtinut din prelucrarea ultimii parti a stomacelor de miel, selectionate la origine, cu adaos pe post de conservant a sarii (NaCl). Fiind un cheag traditional, acesta contine tesut gastric fapt ce necesita in urma diluarii si inainte de administrare, trecerea prin strecuratoare a lichidului rezultat. Este ideal pentru branzeturile ce au la baza laptele de oaie sau laptele mixt dar isi gaseste aplicatia si in fabricarea branzeturilor proaspete pentru a le accentua gustul. 

Cheag de Vitel si Bovin (lichid si praf )

 

 

 

 

AAACheagul Astro lichid sau praf este un cheag natural obtinut din prelucrarea stomacelor de vitei sugari ce au fost selectionate la origine si care provin din tari care nu au cazuri de "vaca nebuna".  Acesta se diferentiaza in mai multe calitati, in baza raportului dintre chimozina si pepsina. Dat fiind faptul ca pepsina este o enzima proteolitica (proteoliza - proces de descompunere al proteinelor sub actiunea enzimelor), cheagurile cu un continut ridicat de pepsina sunt cu precadere indicate pentru branzeturile proaspete precum casurile, in timp ce cheagurile cu un continut ridicat de chimozina sunt indicate la producerea branzeturilor de medie si lunga maturare. Atunci cand pepsina detine o proportie de 60% sau egala, acest cheag isi schimba denumirea in Cheag Bovin. Pentru o mai buna exemplificare o sa redam intr-o tabela raportul chimozina/pepsina si utilizare pentru fabricarea diferitelor tipuri de branzeturi.

Chimozina/

Pepsina

 

Tipul branzeturilor                                                         

 

94/6                             

 

Parmiggiano Reggiano, Grana Padano, Mozzarella de bivolita

85/15                           

 

Branzeturi DOC cu maturare lunga sau proaspete cu randament superior

75/25                           

 

Toate tipurile de branzeturi dulci (Provolone, diverse casuri, branzeturi din lapte de oaie in general sau mixte, telemea)

50/50                           

 

Branzeturi de medie sau scurta maturare           

 

15/85                          

 

Branzeturi proaspete (Mozzarella, pizza cheese)